Fiske på grunt vatten med flytande wobbler!

Fiske på grunt vatten med flytande wobbler!
Det finns många flytande wobbler att välja bland. Bomber 16A och 16J är två av de mest populära. Fördelarna med en grundgående, flytande wobbler är flera. Utan att förflytta dig kan du fiska av ett mycket större grundområde än med ett djupgående bete och wobblern fastnar inte så ofta i nate och tångruskor. Du kan också fiska av en grundflad eller en ytligt belägen grynna där djupet varierar mellan 0,5 m och 2,5 m. I mycket grunt vatten skall du spinna in din wobbler långsamt utan häftiga ryck, vilka här skrämmer mer än de lockar. Över djupare vattenavsnitt bör du spinna in wobblern snabbt och oregelbundet. Korta, dragningar med spötoppen under inspinningen varvade med spinnstopp brukar här kunna aktivera gäddan, för på djupt vatten är gäddan inte alls lika lättskrämd som på grunt. Om en gädda hugger eller missar vid hugget, då skall du inte snabbt veva in wobblern och kasta igen, utan största chansen till nytt hugg har du om du helt slutar upp att veva. Rörelsen och motståndet hos vattnet brukar ge wobblern tillräckligt liv för att aktivera gäddan till nytt hugg. Den metoden går extra fint när det blåser och då vattnet är upprört av vågor.
En stor, slug gädda brukar ibland stöta till en ytgående Bomber B16A eller Heddon "Lucky 13" med käften stängd. Oftast tror den fiskande att han haft ett hugg och missat gäddan på grund av för sent mothugg. Detta är ett stort misstag! Den rätta tekniken i denna situation är att helt upphöra med inspinningen och låta wobblern flyta upp mot vattenytan. Wobblern ska inte vevas in på några sekunder. Gör sedan några lätta dragningar med spötoppen. Gäddan brukar nästan alltid stå kvar under wobblern och bevaka den för att se vad som händer. Några lätta dragningar med spötoppen, så att wobblern rör sig i vattenytan, brukar oftast resultera i ett hårt, blixtsnabbt hugg.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0